TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 16. 06. 2014

Jak si nahrát profilovou fotku?

just.me

Původní Sebekoučink

0 %
0 kg 4 kg

Již zhubnuto: 0 kg

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 377
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 133256.07 km
Kolo: 66076.10 km
Cvičení: 5531 h 10 min

Přátelé

Stob skupiny

 

?

Jak se připojit ke skupině

just.me

Jak psát blog?

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Geocachingem k lepší kondici

18. 06. 2014

V poslední době je Geocaching už hojně rozšířen, přesto ho na úvod raději představím. Geocaching je vlastně zábavná aktivita, kterou může dělat skoro každý. Stačí se zaregistrovat na stránce geocaching.com (popř. geocaching.cz), kde se nacházejí informace o krabičkách tzv. keškách. Keška je vlastně krabička (většinou - může se jednat i o jiný předmět - destička,atd..), kterou se lidé snaží najít a podepsat se do ní. Jakmile se keška najde a vloží se do ní podpis, tak pak si uživatel kešku na internetu odškrtne, že jí našel (nebo nenašel).

A jaká je souvislost mezi Geocachingem a kondicí? Mám přítele (tím se nechci chlubit, je to pouze součástí příběhu), který rád chodí do posilovny, občas si zahraje tenis. Když jsme trávili celé víkendy spolu, většinou to dopadlo tak, že jsme sehnali kupu nových filmů a koukali jsme (hráli deskový hry, jedli, pili,..). Já jsem zvyklá každý den vylézt aspoň na hodinu ven a jsem hrozně nervní, když to neudělám. Přítele jsem se pořád nějak snažila dostat z baráku a povedlo se. Šli jsme například deseti minutovou trasu z domu ke krámu a zpět! Wow! Přítel není línej člověk, ale nebyl zvyklej trmácet se venku bez cíle, jen tak na přání přítelkyně. A přesně proto jsem si vzpomněla na Geocaching

Když jsem přítelovi objasnila, co po něm chci a jaká to bude zábava, tak řekl že to kvůli mě zkusí. Na naší první kešku se vláčel jak na popravu. Přesto můj nápad dopadl dobře. Po první kešce a několika minutovém zahloubaném výrazu mého přítele jsme museli běžet dál. Pro další kešku! Chytlo ho to a můj plán tedy vyšel. Bavila jsem se o tom i s kamarádkou a ta říkala přesně totéž: "Přítel není línej, ale nerad chodí někam, když nemá proč. Teď, co děláme geocaching, tak by pořád výletil." Z tohohle vyplývá samozřejmě to, že chlap potřebuje mít svůj cíl, když někam jde, ale také to, že Geocaching je určitě správná cesta k pohybu. Je to opravdu zábava. Člověk může jít sám, s přáteli, s přítelem, se psem - prostě s kýmkoliv. Každý si najde svůj cíl a může si naplánovat trasu jakou chce, tempo jaké chce a má to své účinky. Občas sebou vezmu svoji línou sestru a tradááá - už ujde bez kňourání třeba i 3km a žene se i dál. Stejně tak již zmiňovaný přítel - svaly si vždycky dokázal ohlídat, ale teď dokáže udejchat i běh a jiné aktivity, protože se zvedl doma ze židle. 

A co vy? Máte také zkušenosti s Geocachingem? Klidně se pochlubte :)
Já mám dohromady účet s přítelem a prozatím jsme registrováni pouze několik měsíců. Zatím nemáme ani 100 keší, ale až se k tomu po zkouškách konečně dostanem, tak se to určitě změní.
Hodnocení (6 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

19. 06. 2014 12:46
Je to prudce nakažlivé a dobré.
19. 06. 2014 11:19
Je to super, u nás se to taky ujalo - jako lovení pokladu s dcerou, kterou to záhy přestalo bavit, ale manžel se zamiloval. Koupili jsme "batůžek" na prcka, abych nemusela čekat s kočárem u auta tam, kde je nedostupný terén - a těšim se, kam zase o víkendu vyrazíme :c)
19. 06. 2014 10:13
@marysa: Tak takhle teda nešílíme a ani mě neláká takovýhle bláznovství. Děláme to vážně pro zábavu. Dokope nás to ven a přesně, jak píšeš, tak kolikrát s pořádným překvapením. Když člověk neví, co by, tak tohle spolehlivě zabaví.:) Hra pro dospělé i děti..
19. 06. 2014 10:05
U nás s tím začal starší syn a postupně se přidávali ostatní, je to bezva relaxace a kolikrát s pořádným překvapením. Ale znám i takové závisláky, kterým když pípne na mobilu nová keš, tak třeba o půlnoci a v pyžamu sednou do auta a letí na místo určení. Tak tam bych se vážně dostat nechtěla :-) První zápis v naší keši na kopci za chalupou byl taky okolo půl druhé v noci :-))
19. 06. 2014 09:32
díky keškám jsme prolezli kde co a i dovolená je aktivnější, děti hledání baví :-)
19. 06. 2014 09:29
@kirione: Po keškách chodíme spolu, ale jinak se začal pohybovat víc sám. Chodí např. pěšky do města, což dřív vůbec nedělal (cca 2km), taky je to teď on, kdo mě občas vytáhne, ať se jdem projít aspoň do krámu (ale do toho, co leží dál). Dále taky vytáhl konečně svojí mamku na nějakej výlet, takže super. A keškování pořád drží.. :)
@madridacka: Ty jo, tak s takovou závislostí jsem se ještě nesetkala. To je už je opravdu smutné :(
@jilkajda: Ano, v přírodě jsou nejlepší! Město berem, jen když jdem tou cestou třeba na autobus.
19. 06. 2014 07:07
Ano geokaching dobře znám, kešky hledáme už druhý rok a jak píšeš v blogu jsou motivací vyrazit z domu :-)
19. 06. 2014 06:54
V rozumné míře je to perfektní aktivní odpočinek, mám bohužel ze svého blízkého okolí negativní dopad absolutní závislosti, kdy se geocaching stal jediným smyslem života a osoba trpící touto "závislostí" ztratila práci, protože i během pracovní doby, kdykoli někdo založil novou kešku "musela" být první kdo ji najde, o vedení domácnosti ani nemluvím. Prostě obdoba drogové závislosti.
19. 06. 2014 06:46
Znám a moc mě to baví, ale jen v přírodě, ve městě ne a moje začátky jsou zde
http://stobklub.cz/blog-zapis/jilkajda/11625/
19. 06. 2014 01:40
To je perfektní nápad. Chodit a zase chodit - tak proč ne za keškama:-) Já byla s kamarádama v Srbsku a oni hledali, tak jsem pomáhala - je to fakt zábava:-)
18. 06. 2014 23:15
ahoj, zní to jako fajn nápad.. já ještě tuhle legraci nezkoušela.. docela mi vyhovuje procházet se bez cíle.. ale možná to není špatný nápad na namotivování přítele :) co toho tvůj - stále ho to drží nebo se mu to časem okoukalo? a je schopný vyrazit třeba i někam samostatně nebo jen výletíte ve dvou?

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři